To nyansettelser hos Sørlandsadvokatene

Advokat Anders Hansson (38) og advokatfullmektig Hans Erik Dybfest (43) går til Sørlandsadvokatene.

Publisert: 19.01.20

En aktiv beachvolleyball-karriere, gründer-arbeid, studier i voksen alder og en tidligere viseadministrerende direktør hos Norsk Sjøoffisersforbund.

Bakgrunnene til Sørlandsadvokatenes to nye advokater er varierte, utradisjonelle og først og fremst vidt forskjellige. 

Da Hans Erik Dybfest bestemte seg for å starte på jusstudier i slutten av tredveårene var nemlig Anders Hansson godt igang med sin tredje jobb som jurist; som dommerfullmektig i Hammerfest tingrett.  

- Jeg lærte utrolig mye på veldig kort tid og fikk behandlet saker på svært ulike rettsområder. Samtidig fikk jeg oppleve den spektakulære naturen i Finnmark, forteller Hansson.

Pensjonsforedrag for IK Start

Etter avsluttet Finnmarks-eventyr tok Hansson med seg flyttelasset til Oslo. Her startet han hos Norsk Sjøoffisersforbund.

- Jeg tok over rollen som viseadministrerende direktør i en relativt ung alder. Det var hektisk og vanvittig lærerikt, sier han.  

Deretter ble lengselen mot hjembyen i sør, som det pleier å være for sørlendinger flest, for stor.

- Jeg bestemte meg for å flytte med samboer tilbake til Kristiansand, og samtidig søke meg mot et større juridisk fagmiljø. Det fant jeg her hos Sørlandsadvokatene, sier han.

Fremover skal han jobbe mest med saker innen arbeidsrett, arverettslige skifter og pensjon. Scenevant kommer han også til å bli.

- Jeg skal holde en del foredrag om arv og testamente i ulike fora, blant annet for pensjonistene tilknyttet IK Start, sier han. 

Fra World Tour til Østre Strandgate

Hans Erik Dybfest valgte å starte på jusstudier i voksen alder. Det har gitt ham en utradisjonell inngang til advokatyrket.

- Selv om jeg alltid har ønsket å bli advokat valgte jeg å gå i andre retninger først, sier han. 

Dermed tar Dybfest med seg flere ulike erfaringer til Sørlandsadvokatene.

- Jeg er opprinnelig utdannet lærer, men jeg har nok jobbet aller mest med å bygge min egen kaffekjede. Den etablerte og drev jeg selv over en tiårsperiode før jeg solgte meg ut. I tillegg har jeg vært med på drift av flere utesteder, forteller han. 

En karriere som beachvolleyball-spiller ble også nylig lagt på hyllen.

- Det stemmer, jeg har spilt en del rundt i verden tidligere, og etter en 5. plass fra World Tour i Brasil i september ifjor ble shortsen lagt på hylla. Nå blir det fullt fokus på Sørlandsadvokatene fremover.

Her skal han benytte seg av funn fra hans egen Masterstudie, hvor han fordypet seg i spørsmål om barnefordeling og fast bosted ved samlivsbrudd. 

- Jeg har undersøkt samtlige barnefordelingssaker fra 2017 og 2018 som ble behandlet i lagretten. Her kikket jeg spesielt på hvilke argumenter som ble ført fra parten som ble tildelt fast bosted. Det blir utrolig spennende å kunne bruke denne innsikten sammen med klienter fremover, sier han.  

- Yte så bra service som mulig

Daglig leder Robert Hovland hos Sørlandsadvokatene sier nyansettelsene gjør at de nå kan ta en større posisjon i markedet og bli mer synlig i Kristiansand og regionen. 

- Nå har vi på plass flere ressurser som kan gå rett inn og bidra i sakstilgangen vår. Begge har både de faglige kvalifikasjonene og personligheten vi ser etter, sier han, og legger særlig vekt på sistnevnte.

- Vi er opptatt av at vi skal være så tilgjengelig som mulig for klientene våre og yte dem så bra service som mulig. Da er det viktig å få inn folk som kan prate med klienter på en uformell og trygg måte. Dette blir spennende fremover.

 

Kontakt advokat Anders Hansson på mail hansson@sorlandsadvokatene.no

Kontakt advokatfullmektig Hans Erik Dybfest på mail dybfest@sorlandsadvokatene.no

Benytt deg eventuelt av kontaktskjemaet under:

Nå har vi flere ressurser på plass som kan bidra i sakstilgangen vår. Vi vil bli mer synlige i Kristiansand og på Sørlandet.

Robert Hovland
Advokat og Daglig leder

Kontakt oss