Ingvild Wetrhus Thorsvik blir advokat hos Sørlandsadvokatene i Østre Strandgate.

Sørlandsadvokatene ansetter Ingvild Wetrhus Thorsvik

Den profilerte Venstre-politikeren Ingvild Wetrhus Thorsvik forlater politikken og fortsetter karrieren hos advokatfirmaet Sørlandsadvokatene DA. - Har alltid ønsket å bli advokat, sier Thorsvik.

Publisert: 26.08.19

- Advokatbransjen er en veldig spennende bransje, og jeg har siden jeg var liten hatt ambisjoner om å skulle bli advokat. Nå som jeg er i gang hos Sørlandsadvokatene kjennes det rett og slett veldig bra ut. Her finnes det muligheter, og jeg ønsker å utvikle meg innen flere fagområder, sier Thorsvik.

Den tidligere varaordøreren i Mandal forlater nå lokalpolitikken. I tillegg til varaordfører-vervet legger hun også bak seg 8 år som bystyrepolitiker, samt flere toppverv sentralt i Venstre.

- Vel, jeg blir ikke helt borte, jeg skal fremdeles stå som listefyll, sier hun.

- Men fremover er det fullt fokus på min nye arbeidsgiver og et nytt kapittel i Kristiansand.

Overgangen til advokatbransjen ser hun lyst på.

- Politikk og jus er for meg to samfunnsområder som ikke ligger altfor langt fra hverandre. Det gjorde det tidligere enklere for meg å kombinere jusstudier med politikken, samtidig som jeg nå tror erfaringene mine og alle folkene fra forskjellige bransjer og posisjoner som jeg har møtt kan komme både meg og firmaet til gode.

Hun trekker selv frem erfaringene fra offentlig forvaltning som særlig spennende.

- Nå skal jeg ikke høres ut som en lobbyist, men innsikt i hvordan offentlig forvaltning fungerer tror jeg er svært viktig for å kunne forstå hvordan samfunnet vårt formes. Det blir spennende å se hvordan kompetansen min på dette området kan utnyttes fremover.

- Kristiansand et naturlig valg

Den nylige adresse-endringen til Kristiansand kommer altså etter flere år som Oslo-boer. Parallelt med valget om å gjøre sørlending av seg på nytt startet også arbeidet med å finne en ny karrierevei.

Hva ledet deg til Sørlandsadvokatene?

- Jeg gjorde en del research på selskaper og mulighetene på Sørlandet, og Sørlandsadvokatene fremstod av flere årsaker som et naturlig valg. Jeg kjente til et par av advokatene som er her i dag, i tillegg til at jeg tidligere har hørt mye positivt om firmaet fra andre jeg kjenner.

- Nå er jeg bare såvidt kommet i gang, men jeg er blitt godt tatt imot, og jeg merker at det er et arbeidsmiljø her som jeg vil trives i. De andre på huset støtter meg, og gir meg veiledning der det trengs, og jeg gleder meg rett og slett til fortsettelsen, utdyper hun.

Fremover skal hun i første omgang jobbe med klienter innen arbeidsrett, skifte og barnevern. Thorsvik ønsker likevel å skaffe seg flere strenger å spille på.

- Jeg mener selv at jeg for eksempel har solid kunnskap om den nye jussen og lovgivningen rundt personvern, ettersom det var dette feltet Masteroppgaven min omhandlet. Jeg har også ambisjoner om å kunne bygge meg videre opp som bistands- og forsvarsadvokat.

Thorsvik trekker også frem utviklingen i sørlandsk næringsliv.

- Jeg opplever at det i dag finnes gode karrieremuligheter for unge på Sørlandet, og selv syns jeg det er attraktivt å flytte til en landsdel som en merker er i vekst. Jeg ser frem til å samarbeide med og utvikle det kontaktnettverket jeg allerede har på Sørlandet, og samtidig kunne bidra med kompetanse og erfaring hos Sørlandsadvokatene.

- Politikk og jus er for meg to samfunnsområder som ikke ligger altfor langt fra hverandre.

Ingvild Wetrhus Thorsvik
Advokatfullmektig

Kontakt oss