La forsikringen din dekke advokatutgifter

En svært viktig hjelp til å få dekket advokatutgifter er innbakt i de fleste forsikringer.

Publisert: 03.07.19

- Vi oppfordrer alle våre klienter til å sjekke om forsikringen deres inneholder støtte til rettshjelp. Dette er gjerne innbakt i vanlige forsikringer som boligforsikring, innboforsikring og bilforsikring, men er ofte noe forbrukere ikke vet om, sier Susanne Moe, advokat hos Sørlandsadvokatene.

Støtte til rettshjelp innebærer at advokatutgifter opp til en viss sum dekkes av forsikringsselskapet. Hvor stor sum som dekkes varierer fra selskap til selskap, men den vanligste summen er fra 80 000 til 100 000 kroner.

Forsikringen gjelder på mange områder hvor man som privatperson kan få behov for advokathjelp, som for eksempel tvister i forbindelse med kjøp av hus-, bil eller båt, eller dersom man har fått en personskade og ikke er enig i forsikringsselskapet sin avgjørelse.

Virker i forbrukerens favør

Rettshjelpdekningen kan bli spesielt god å ha dersom du har kjøpt en mangelfull boligeiendom og har kommet i tvist mot eierforsikringsselskapet til selger. Ifølge Moe opplever svært mange som kommer i en slik tvist at eierforsikringsselskapet gir avslag på kravet som rettes mot dem.

- Da er det mange som gir opp kampen mot forsikringsselskapet fordi kostnadene blir for høye, sier hun.

Resultatet er at man som kjøper gir opp en tvist man ellers ville vunnet om man hadde hatt «stayerevne» til å kjøre løpet ut.

- Da er rettshjelpsdekningen i ens personlige forsikring til god hjelp. Da får man støtten man trenger til å dekke advokatutgiftene som kreves for å ta en tvist om mangler ved et huskjøp et steg videre.

En mindre andel av advokatutgiftene må likevel dekkes av forsikringstaker som egenandel. Egenandelen settes av det enkelte forsikringsselskap.

- Hvis salæret vårt skal dekkes av forsikringsselskapet ditt så tar vi all dialog med dem og ordner det praktiske. Du får kun regning på egenandel fra oss - resterende regning sender vi direkte til forsikringsselskapet, sier Moe.

For mer informasjon om rettshjelp-forsikring kontakt gjerne forsikringsselskapet ditt direkte. Du kontakter Sørlandsadvokatene gjennom skjemaet under.

Det er mange som gir opp kampen mot forsikringsselskapet fordi kostnadene blir for høye.

Susanne Moe
Advokat

Kontakt oss